دستورالعمل اجرایی دوره آموزش بدو خدمت حج، عمره و عتبات
1. هر يك از پذيرششدگان حج و زيارت موظفند دوره آموزشي بدوخدمت را بگذرانند و نمره قبولي كسب نمايند.
2. هر فراگير بعد از دريافت ابلاغ آموزش، موظف است در زمان تعيين شده جهت ثبت نام و انتخاب واحد به سامانه آموزش (http://amoozesh.hajj.ir) مراجعه كند. عدم مراجعه در موعد مقرر به منزله انصراف از دوره اعلام شده محسوب ميگردد.
تبصره: با توجه به مجازی بودن فرآیند آموزش، هر فراگیر می بایست پیش از آغاز شرکت در آموزش، نسبت به «رایانه» و کار با آن اطلاعات کافی داشته باشد.
3. هر فراگير حداكثر دو بار فرصت اخذ واحد و ثبت نام در هر درس را دارد و بيش از آن تا يك بار فقط با تصويب کمیسیون موارد خاص مجاز ميباشد.
تبصره: کمیسیون موارد خاص میتواند با توجه به شرایط متقاضی و با اخذ هزینه، اجازه ثبت نام و شرکت در دوره را صادر نماید.
4. حضور فراگير در جلسات درسی حضوری و مشاهده بستههای مجازی و کلاس های آنلاین الزامي است و ساعات غيبت وي در هر درس نبايد از یک چهارم مجموع ساعات آن درس تجاوز كند، در غير اين صورت به منزله حذف وی از آزمون درس در آن نوبت ميباشد و در دورههای بعد ملزم به انتخاب واحد مجدد و شرکت در دوره آموزشی است.
5. نمره قبولي در هر درس 12 ميباشد و فراگيراني كه نمره كمتر از 12 اخذ كنند، ميبايست در دوره بعدي و امتحانات مجدد شركت نمايند.
6. هر فراگير حداكثر دو نوبت مجاز به شركت در آزمون تجدیدی پایان نوبت ميباشد.
7. فراگيراني كه در كل دروس خود فقط يك درس نمره زير 12 و بالاتر از 10 اخذ كنند، به شرط آن كه معدل كل دوره آنان از 14 پايينتر نباشد، در آن درس قبول تلقي ميشوند.
تبصره: اين ماده شامل دروس مناسك، رایانه و احکام و مناسک حج نميشود.
8. هر فراگير ميتواند در هر نوبت حداكثر 14 واحد از دروس دوره برای دوره عمره و حج و کل واحد ها برای سایر دوره ها را اخذ كند و به هر حال طول مدت دوره نبايد از پنج نیمسال بيشتر شود.
تبصره1: افزایش طول مدت دوره به 6 نیمسال، با تصويب کمیسیون موارد خاص مجاز ميباشد.
تبصره2: در صورت عدم اتمام دوره آموزشی در زمان مقرر، پرونده فراگیر مختومه میگردد. پرونده گزینشی وی نیز بسته خواهد شد.
9. فراگیرانی كه داراي حداقل یکی از شرايط ذیل باشند، میتوانند نسبت به معافیت از کلاس یا آزمون درخواست دهند تا در کمیسیون موارد خاص مطرح شود:
1-9. اساتيد دروس تخصصي و سطوح عالي حوزههاي علميه در دروس مرتبط با ارائه گواهي از سوي مركز مديريت
2-9. صاحبان تأليف و پژوهش نشریافته در دروس مرتبط
3-9. صاحبان رسالهها و پاياننامههاي تخصصي در دروس مرتبط
4-9. مدرسان دروس مرتبط در دانشگاهها و مراكز آموزش عالي معتبر در مقطع كارشناسي ارشد و بالاتر با ارائه گواهينامه معتبر
5-9. فارغالتحصیلان مراکز آموزشي معتبر با شرايط ذیل نمره درسشان در دروس همسان، معادلسازي ميشود:
1-5-9. حداقل 70% از سر فصل درس گذرانده شده با درس مورد نظر همسان باشد.
2-5-9. نمره اخذ شده در درس 14 و بالاتر باشد.
3-5-9. نمره ارائه شده در سند معتبر و رسمي و با تأييد مرکز آموزشي مرکز تحصيلي باشد.
تبصره1: تطبيق، بررسي و اعلام نظر در خصوص بندهاي فوق بر عهده كميسیون موارد خاص (مركب از مدير آموزش، کارشناس مسئول آموزش و کارشناس مسئول آموزش مجازی و دو نفر از اساتید) خواهد بود. زمان درخواست معافیت یا معادلسازی نمرات، در تقویم آموزشی مشخص میشود. دو هفته پیش از انتخاب واحد به مدت هفت روز خواهد بود و کمیسیون مربوطه، هفت روز فرصت بررسی و اعلام نظر دارد. پس از آن، نتیجه از طریق سامانه و صفحه شخصی فراگیران به اطلاع آنان میرسد.
تبصره2: درخواست کمیسیون فقط از طریق سامانه آموزش قابل پذیرش است و غیر از آن در دست بررسی قرار نخواهد گرفت.
تبصره3: کمیسیون فقط در زمانهای تعیینشده در تقویم آموزشی مندرج در سامانه آموزش انجام میشود.
10. بر اساس بندهای 8 و 16 دستورالعمل اجرایی آییننامه جذب و گزینش، معدل امتیازات داوطلب در مجموع مراحل (آزمون کتبی، مصاحبه، نوار سخنرانی، آموزش) باید 70% کل باشد و در هر یک از مراحل نیز حداقل 60% امتیازات را کسب نماید. کسانی که در یکی از مراحل، کمتر از 70% امتیاز را کسب نموده باشند میتوانند برای جبران معدل مورد نظر، با انتخاب خود، مجددا در یکی از مراحل چهارگانه شرکت نموده و نسبت به کسب امتیاز لازم اقدام نماید.
تبصره: برای جبران معدل دوره آموزشی، افراد میتوانند با انتخاب برخی دروس که نمره کمتری گرفتهاند در آزمون آن درس، طبق تقویم آموزشی مدیریت آموزش شرکت نمایند.
11. جهت اطلاع از دروس دوره آموزشی، به بخش «منابع آموزشی» سامانه آموزش مراجعه شود.
12. کلیه آزمون ها بغیر از دروس کاربری رایانه و مکالمه عربی 2 و قرائت ادعیه بصورت مجازی طبق برنامه اعلامی در هنگام ثبت نام برگزار می گردد.