به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، نشست راویان عتبات عالیات با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید حسین رکن الدینی معاون فرهنگی و مسئولین دفاتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در عراق به همت مدیریت آموزش بعثه برگزار شد.
در این نشست، حجت الاسلام والمسلمین سید حسین رکن الدینی در سخنانی روایتگری را یک هنر بسیار ارزشمند توصیف کرد و گفت: این هنر مغفول مانده و قشر روحانیت خوب از آن استفاده نکرده است.
وی افزود: اگر اصول در هنر روایتگری رعایت شود بسیار تاثیرگذار است و یک برنامه روایتگری ممکن است از یک دهه سخنرانی هم تاثیرگذارتر و ماندگارتر باشد.
معاون فرهنگی بعثه با بیان اینکه روایتگری نبوغ درونی و انگیزه خاص می خواهد، اظهار داشت: راوی علاوه بر گذراندن دوره آموزشی باید به ابزارهای روایتگری از جمله اطلاعات جامع و نیمه جامع مسلط باشد.
وی گفت: سرمایه اصلی یک روای اطلاعات عمیق در قطعه تاریخی است که روایت می کند و در کنار آن، تحلیل صحیح با توجه به شرایط و زمان و مکان ضرورت دارد.
وی افزد: راوی باید در ارائه قطعه تاریخی به بهره برداری در حوزه تاریخ تحلیلی توجه داشته باشد و آن را با زمان امروز مخاطب تطبیق دهد و مخاطب نیز متوجه عبرت آن قطعه شود و صرف نقالی کردن مطرح نباشد.
وی ادامه داد: ساماندهی راویان همانند روحانیون و مداحان کاروانها کار جدیدی است و با اختصاص کد شناسایی، نظم در اعزامها بیشتر خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین رکن الدینی با بیان اینکه با همکاری مسئولین دفاتر نمایندگی بعثه درعراق، روایتگری در عتبات پر رنگ تر خواهد شد، افزود: راوی باید در هنر خود درخشش داشته باشد و زائر هم حظ و بهره کافی را ببرد.
در ادامه این نشست، حجت الاسلام و المسلمین حسین بهجتی مسئول دفتر نمایندگی بعثه در عراق روایتگری را یک شیوه تخصصی عنوان کرد که راوی با تلاش و پشتکار به آن رسیده است.
وی گفت: با توجه به اینکه زائر و مخاطب ما به روز است، راوی برای جذابیت روایتگری باید بر مطالعات خود بیافزاید و همیشه به روز باشد.
وی لزوم پرداختن به مطالب و نکات اصلی و کلیدی در روایتگری را با توجه به ضیق وقت زائر یادآور شد و گفت: نکاتی که بیان می شود حتما باید مستند و آدرس آن هم ذکر شود. همچنین روایتگری نباید طولانی و ملال آور باشد و با توجه به حدیث خیرالکلام ما دلّ و جلّ و قلّ و لم یُملّ یعنی سخن کوتاه، متقن و رسا بوده و ملال آور نباشد.
حجت الاسلام و المسلمین حسین کاردان مسئول دفتر نمایندگی بعثه در نجف اشرف نیز دیگر سخنران این نشست بود که با اشاره به فراوانی مکانهای زیارتی و سیاحتی در نجف اشرف، به برخی موارد آن در حرم امیرالمومنین حضرت علی (ع) اشاره کرد.
وی گفت: با توجه به وجود مکانهای مختلف در نجف اشرف راوی باید در موضوعات مختلف آمادگی داشته باشد و در خور شأن و جایگاه زائر و متناسب با آن به روایتگری بپردازد.
این همایش با سخنان حجت الاسلام مجتبی نجفی در تشریح نرم افزارهای روایتگری پایان یافت و وی به چند نمونه از نرم افزارهای تولید شده در این حوزه مانند راهیان آسمان به عنوان خودآموز و همسفر زیارت به عنوان وسیله کمک آموزشی اشاره کرد.
وی افزود: ما در بحث روایتگری به باز تولید محتوای روایتگری نیاز داریم و راوی متناسب با نیازهای روز مخاطب، باید به ارائه محتوا بپردازد.